And so it begins.

Igår var alltså första övningen för Schacki!-musikalen som har premiär på våren. Det var väldigt roligt och jag tror att alla närvarande fick en känsla av att det här blir jättebra!

Vad gjorde vi då?

Först hade vi det här klassiska namn-uppropet i en cirkel på scenen. Sedan läste vi igenom akt 1 och trots att den inte är helt färdig än så kändes det bra att få en liten bild av hur det blir. Efter att vi läst skickade regissören Jenny iväg folk på paus, medan jag och tre andra tjejer fick testa lite akrobatik. Randomness! Jag är verkligen inte fysiskt begåvad, men ändå tyckte jag att övningarna var ganska lätta. Stå på händer, stå på någon annan, hjula (är helt usel på det) och att ligga på rygg med raka ben och hålla upp en annan person. Jag har ingen aning varför vi testade såna saker, men det lär väl komma fram. 🙂

Att improvisera är alltid kul. Hela gänget fick i uppgift att improvisera ihop en scen som inte var skriven än. Det vi fick veta var vilka karaktärer som skulle finnas med och hurdana de var och sedan vissa riktlinjer i handlingen. Resten var vår sak att få fram. Regissören antecknade hela tiden och efteråt skulle vi gruppvis skriva olika delar  av scenen vi just improviserat.

Däremellan sjöng vi lite Stand By Me och Girl On Fire och hade allmänt trevligt. Fyra timmar kändes som fyra sekunder. Rollfördelningen är inte avslöjad ännu men den borde bli det innan torsdagen.

Det var allt för den här gången! Följ med Schacki!-bloggen, där finns bilder från övningar och så småningom kommer de medverkande att själva blogga där. 🙂

Ha en trevlig måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s