En liten text.

Har skrivit detta under en modda-lektion för några veckor sedan. Som en uppgift alltså. Texten skulle delas in i tre stycken, vilka skulle börja med:

1. Det blev tyst när han/hon gick…

2. Klockan slog tolv…

3. Hon/han förstod nu…

 

Det blev tyst när hon gick in i salen. Alla stirrade på henne. Orkestern avbröt sig mitt i ett stycke och servitörerna stod stilla. Ingen kunde tro att det var hon. Hennes hår var slitet och klänningen trasig. Hennes bara fötter var blåfrusna och hon var genomblöt av regnet utanför. Sakta började hon gå genom den stora salen. Det var fortfarande tyst och hon stirrade ner i golvet.

Klockan slog tolv. Midnatt. Hon hade vandrat en lång väg och hon var utmattad. Men ändå fann hon styrkan att fortsätta gå. Kungen kom emot henne. I mitten av salen möttes de och han såg på henne. Själv vågade hon inte möta hans blick. Hon hade ju rymt ifrån honom. Hon ville säga hur ledsen hon var men hon vågade inte tala. Kungen lyfte hennes huvud och såg henne i ögonen. Han var inte arg. Han saknade henne. Kärleken han hade för sin dotter var oändlig. Tårar började leta sig upp i hans ögon och han viskade: ’’Välkommen hem’’

Hon förstod nu hur dum hon hade varit. Hon insåg att han aldrig hade slutat älska henne. Att hon visst var värd att vara hans dotter. Hon hade inte vågat lita på att han skulle släppa in henne igen efter vad hon hade sagt åt honom. Men här stod hon nu, med smutsiga, trasiga kläder i hans armar. Tryggheten och styrkan i hans famn lät henne veta att han aldrig tänkte låta något komma mellan dem igen.

Kärleken var oövervinnerlig.

Läraren läste bl.a. upp den här texten för resten av klassen idag. Känns väldigt knäppt att höra sin egen text läsas av någon annan. Borde jag säga att då hon hörde den första gången så fick jag ett ”Wow”.

4 reaktioner på ”En liten text.

  1. amelii skriver:

    Impressed! Du är grym!
    Skulle nästan hoppas att du hamnat förklara vad texten handlar om men ändå inte alls för jag är säker på att de nådde fram till allas hjärtan. Lilla sagofilur ❤

  2. ida skriver:

    Åååh vilken text! Förstår väldigt bra att läraren valt att läsa den högt! Du har nog skills du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s