Sneak-peak

Hejsan hejsan! Och glada vappen ska man väl säga också. Medan alla är ute och firar att våren har kommit, sitter jag ensam hemma och har ingen aning vad jag ska hitta på. Heh 🙂 Tror jag ska ta mig ut i nåt skede och njuta av solen. Kanske se en film. Laga mat. Kanske. Det är det absolut bästa med att vara ledig och ensam. Man kan göra vad som helst. Eller ingenting. Du väljer 🙂

Nu ska ni inte tro att jag inte gillar att umgås med folk. Tvärtom. Har egentligen väldigt svårt att vara utan planer, för mina planer involverar typ alltid andra människor. En av orsakerna till att jag älskar att syssla med t.ex. sommarteater är att man träffar så många människor. Nya och gamla bekanta. ILoveIt.

På tal om sommarteater. Jag har fått lite scenkläder redan. Inga hela outfits än så länge, men delar av dem 🙂 Här är några bilder, vi kan kalla det ”sneak-peaks” på dem. Kommer säkert flera liknande inlägg, så ni kan få en liten mini-inblick i hur sommaren blir. Eller någå ditåt.

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så ska jag spela magdansös i en scen. Här är vad som ska bli mina harembyxor (efter att jag sytt om dem).

Ja, snygga är de inte. Men efter lite ändringar blir de nog helt roliga. Jag, som älskar detaljer, tycker väldigt mycket om ”gulddekorationerna” vid kanten.

Sedan, en klänning jag ska ha i min roll som ung, rik, Natchez-bo. Min första reaktion när jag såg den var: Oj vad tråkig. Men det är meningen 🙂

Egentligen är den ganska charmig. Svalt material, så den kommer vara behaglig att ha på sig i sommarhettan. Snyggt fall och fin modell. Mamma tyckte att jag skulle ha samma modell på min brudklänning (fast utan hals och ärmar då 😛 ).

Sedan har vi det senaste plagget jag fick. Min can-cankjol! Ska alltså också spela can-can-dansare på krogen Trocadero i Chicago. Heh..

Utanpå ser den inte så speciell ut, men på insidan:

Färgbomb! Alla can-can-dansare har egna ”färgteman”, mitt är lila. Dessa kjolar är made from scratch av våra duktiga kostym-människor.

Det var allt för denna gång tror jag. Nu är det bara att vänta på resten av scenkläderna! 🙂

För övrigt så går övningarna framåt hela tiden. Vi har nu övat i nästan två månader och har hunnit igenom hela pjäsen. Vi har avslutat vad Bobo (regissören) kallar för ”skiss”, och ska nu börja med ”fördjupning” där vi går djupare in i pjäsen och sätter saker mer på plats. Looking forward! Danser har övats, scener repeterats, repliker ändrats och präntats in, sånger sjungna och det har skrattats och härjats och vi har haft fruktansvärt roligt! Visst har det hänt mindre roliga saker, sånt som man inte väntat sig, men sånt är livet. 🙂 Och gemenskapen är underbar!

Nu ska ni ha det så bra och njuta av våren!

P.S. Vi var till Borgå på rock-konsert med vår kör och Cawiar. Första konserten i Avanti-salen i den nyrenoverade Konstfabriken i Borgå. Här är en recension från kvällen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s